Ametiszt hatása

ametiszt

Az ametiszt története

Az ametiszt a kvarc egyik fajtája, gyönyörű lila-ibolya színtől kezdve a halvány rózsaszínig rengeteg árnyalatban fellelhető. Neve a görög eredetű (metiszménosz) szóból származik, mely azt jelenti józanság. Színezetét a mangán, illetve a vas-titán adja. A jeges Szibériától kezdve a fülledt Brazil esőerdőkig, az ametiszt a világon bárhol megtalálható, így hazánk egyes részein is fellelhető.

A legkedveltebb ásványok közé tartozik, régen amulettként hordták, mert úgy gondolták, hogy viselőjét megvédi a részegségtől.

Spirituális körökben úgy tartották, hogy a kő egy híd mely összeköti az anyagot az istenivel. Az ametiszt jelentése régóta szinonimája a spiritualitásnak, valamint híres volt a homlokcsakrára, és a koronacsakrára gyakorolt hatásáról.

Az elme kristálya

Az elme kristályai között számontartott ametiszt hatása között szerepel, hogy segít megszabadulni a függőségeinktől, elménket lenyugtatja és a tudatos jelenlét állapotába vezeti.

Amellett, hogy segíti a döntéshozást, kiváló stresszoldó kő, valamint erősíti a memóriát. Azért tud támaszunk lenni függőségeink leküzdésekor, mert a mögötte húzódó kényszerességet, rögeszméket és hiányérzetet csillapítja. Feloldja lelkünkben a haragot, szorongást, dühöt és a félelmet.
Az ametiszt védelmező kő is egyben, serkenti a tudatosság magasabb szintjének elérését, elősegíti a meditációt, spirituális tudatosságot. Továbbá elűzi a negatív energiát.
A kő emlékeztet arra, hogy tiszta elmére, józan gondolkodásra van szükségünk az életben a megfelelő döntések meghozatalához, és a számunkra tökéletes út megtalálásához. Az ametiszt földel és nyugtat, összpontosítja az érzelmeket. Szelíden segít a gyógyulásban azok számára, akik szenvednek a mindent elsöprő, heves érzelmektől, melyek bánattal, veszteséggel és a szomorúság megannyi árnyalatával járnak. Arra bátorít, hogy ne féljünk az ismeretlentől.
ametiszt ásvány
forrás: pexels.com - Anete Lusina

Lelkünkre gyakorolt hatása

Gyász idején vigaszt nyújt. A halálra úgy is lehet tekinteni, mint változásra vagy ugrásra egy magasabb dimenzióba, és bár természetesen sok bánattal jár ha elveszítünk valakit akit szerettünk, mégis meg kell ünnepelni az életét és szívünkbe zárni emlékét. Ebben segít az ametiszt.
Arra emlékeztet, hogy a spiritualitásban is egyensúly van. A tudatos gondolkodás nem arról szól, hogy figyelmen kívül hagyjuk a rosszat és csak a pozitív dolgokra fókuszálunk, ugyanúgy fel kell ismerni a negatívat és a sötétet anélkül, hogy örökre magunkban hordoznánk.
Ajánlott kő azoknak, akik hajlamosak hirtelen megharagudni, mivel segít eloszlatni a düh és harag érzését. Ez azért is hasznos mert amikor elménk nyugodt és képes összpontosítani, akkor jobban ki tudjuk aknázni kreativitásunkat, és kiszűrni az új, eredményes ötleteket a cikázó, káoszos gondolataink közül.
Az ametiszt rendkívül elősegíti a meditációt, valamint a mély, pihentető alvást. Lilás árnyalata biztosítja a test, az elme és a lélek megtisztulását és méregtelenítését is. Azok számára is hasznos kő lehet, akik fejfájással, migrénnel küzdenek.

Tekintse meg ametisztből készült ékszereinket:

Kép erről: Ametiszt asvany karkoto

Csatlakozzon a mantrakristály klubhoz

további értékes tartalmakért és kedvezményekért.

Tetszett? Ha igen, ossza meg másokkal is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

további tartalmaink

Magnezit ásvány blog

Magnezit hatása

A magnezit eredete A magnezit vagy más néven howlitként ismert ásvány porózus szerkezetű, színvilága a

Hegyikristály hatása - pexels-castorly-stock

Hegyikristály hatása

A hegyikristály a kvarc egy színtelen, üveges fényű, átlátszó változata. A világon az egyik legelterjedtebb