Hegyikristály hatása

Hegyikristály hatása - pexels-castorly-stock
A hegyikristály a kvarc egy színtelen, üveges fényű, átlátszó változata. A világon az egyik legelterjedtebb ásvány, a természet legnagyobb és legváltozatosabb kristálya, amelyet a Földanya legértékesebb ajándékának tartanak. Számos fizikai, érzelmi és lelki gyógyító hatást tulajdonítanak neki.

A hegyikristály története

A kristály név, a görög „krystallos” szóból származik, melyet jégnek fordítanak. A görögök úgy tartották, hogy a hegyikristály az Alpok magas csúcsain, jéggé fagyott vízből keletkezik, ezért nevezték el így.

Az emberigés, a kezdetek óta nagyra értékeli, szépsége és tulajdonságai miatt. Szinte minden ősi civilizáció használta ennek az ásványnak a pozitív energiáját, hittek a személyes fejlődésben, meditáltak vele, és temetési szertartásokon is használták.

Hegyikristály hatása - pexels-rodnae-productions
Fotó: Pexels - Rodnae productions

A mesterkristály

A kvarcot az egyik legsokoldalúbb gyógyító kristálynak tekintik. Ez a szilícium-dioxidban gazdag kő magas rezgéséről ismert, valamint arról, hogy képes felszívni, tárolni és szabályozni az energiát. Ha megtisztítjuk elménket és szellemünket a negatív gondolatoktól, a hegyikristály segíteni fog kapcsolódni igazi önvalónkhoz.

A hegyikristály hatása különösen erős azok számára, akik új célokat szeretnének kitűzni és elérni. Azáltal, hogy segít tisztázni, hogy mit szeretnénk, és hogyan fejezzük ki azt, a kristály támogat minket abban, hogy megteremtsük életünkben az egyedi elképzeléseket. Ez a kő segít elfojtani a külvilág zaját, vagy bármilyen belső zavaró tényezőt, így könnyebben vizualizálhatjuk elménkben a vágyott célokat, és munkálkodhatunk annak megvalósításán.

A kő állandó emlékeztetőként szolgál, hogy értékeljük a döntéseinket és viselkedésünket annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, összhangban vannak az elérni kívánt eredménnyel. Segít tisztában maradni azzal, mi a célunk, mit szeretnénk alkotni életünkben, ez az ásvány az ideális kő a manifesztációhoz.
Összhangot teremt a fizikai és a finomtestek között. Ez a kristály rendelkezik a legmagasabb ismert rezgéssel. Kitűnően alakítja át a negatív energiákat, így fizikai szinten feloldja az idejétmúlt mentális programokat. Segítségével ráhangolódhatunk lélekcélunkra, elősegíti a meditációt, és a megérzéseket.

A hegyikristály lelkünkre gyakorolt hatása

Az ásvány viselése tudatosságra, éber jelenlétre ösztönöz. A fizikai és szellemi világ összekapcsolásának egyik legjobb kövének tartják. Segít az isteni energiával való kommunikációban, és harmóniát teremt lelkünkben. Nagyon népszerű a kristály gyógyítók, sámánok és a lelki útmutatást kereső emberek körében, a legjobb energiaerősítőnek tekintik. Aura erősítőként ismert, tisztító energiát biztosít, amely segít összehangolni valamennyi csakránkat.

Hol található?

A Föld számos távoli helyén megtalálható, Arkansastól Brazíliáig, valamint Madagaszkár partjainál. Azonban egyik legfőbb lelőhelye nem messze hazánktól, az Alpokban található.

hegyikristály karkötőink itt találhatók:

hegyikristály karkötő

Csatlakozzon a mantrakristály klubhoz

további értékes tartalmakért és kedvezményekért.

Tetszett? Ha igen, ossza meg másokkal is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

további tartalmaink

Magnezit ásvány blog

Magnezit hatása

A magnezit eredete A magnezit vagy más néven howlitként ismert ásvány porózus szerkezetű, színvilága a

Hegyikristály hatása - pexels-castorly-stock

Hegyikristály hatása

A hegyikristály a kvarc egy színtelen, üveges fényű, átlátszó változata. A világon az egyik legelterjedtebb