Rózsakvarc hatása

rózsakvarc pexels-dids
A rózsakvarc a kvarc egyik változata, halvány rózsaszín, áttetsző, kicsit üveges csillogású. Elnevezése a görög „hyalos” szóból származik, ami azt jelenti, üveg.

A rózsakvarc hatása nagy mértékben összefügg színével: a rózsaszín szelídséget, nyugalmat, nőiességet, együttérzést és szeretetet jelent. A szelíd energia, amelyet hordoz, támogatja a szeretetteli kapcsolatok építését, örömet, szenvedélyt és elégedettséget hozva. Finom varázsa és nyugtató színe, pozitív hatást gyakorol a lélekre és a testre.

története

A korai civilizációk rózsaszín kvarcnak vagy hialinkvarcnak hívták. Egy görög legenda szerint Ámor és Erosz elhozták a rózsakvarcot az embereknek, hogy szeretetet és reményt hozzanak életükbe.
A kristály felhasználása az ókorba nyúlik vissza, a mezopotámiai asszírok voltak az első emberek, akik gyakorlataikban és szertartásaikban felhasználták és megtestesítették a rózsakvarc szellemi jelentését. A világ számos területén használták és különböző jelentéseket tulajdonítottak ennek az ásványnak: az egyiptomiak és rómaiak számára a kő jelentősége a szépség volt, az amerikaiak azért kapcsolódtak hozzá, hogy segítségével megteremtsék az egyensúlyt és a békét, Kelet-Ázsiában a szerelem jeléül használták fel különböző faragványaikban.

A rózsakvarc lelkünkre gyakorolt hatása

Másik ismert neve ennek a gyönyörű ásványnak a Szívkő. Gyakran használják a szív gyógyulásához, a mély érzelmi sebekből maradt fájdalom vagy trauma után.
Feltétlen szeretetet és elfogadást hordoz, segít önmagunkat szeretni, ami létfontosságú ahhoz, hogy másokat is el tudjunk fogadni és szívből szeretni.
Kölcsönösen szeretetteli kapcsolatokat vonz, ennek nem mindig a romantikus szerelem formáját kell öltenie, hanem inkább az együttérzés és a törődés mély érzésének megtalálását ebben a világban, különösen, ha ez az egyik legfontosabb forrásból származik: önmagunkból.
Támaszt nyújthat gyász és veszteség idején, erősíti az empátiát és az érzékenységet embertársaink felé. Önmagunkkal szembeni megbocsátásra ösztönöz, és arra, hogy bocsássunk meg azoknak is akik látszólag ártottak nekünk. Erősíti az önértékelést, és az önmagunkba vetett bizalmat.
rózsakvarc pexels-karolina-grabowska

Ha a szívcsakránk blokkolva van, előjöhetnek olyan negatív érzelmek, viselkedések, mint a társfüggőség, féltékenység, bizalom vesztése önmagunkban és másokban, nehézség a szeretet megélésében, befogadásában. Megfelelő belső munka során, a rózsakvarc segít felnyitni szívünket, hogy újra kapcsolódni tudjunk, és nyitottak legyünk minden lehetőségre, melyet egy örömteli élet hozhat.

Használata

Az otthoni kiegészítők klasszikusa, generációk óta a kristálybarátok otthonában megtalálható ásvány. Népszerű kő a Feng Shui-ban, gyakran ajánlják a rózsakvarcot elhelyezni egy speciális helyen a hálószobában, mivel ez egy fontos hely otthonunkban, így segíthet esténként megteremteni a romantikus szerelmi terünket. A hálószobán kívül is elhelyezhetjük a kristályt az otthon közepén, ahol pozitív energiát és tiszta szeretetet sugároz ki mindenkinek, aki átlépi küszöbünket.
A meditáció a legjobb módja annak, hogy megújulva, feltöltődve térjünk vissza hétköznapjainkba. Mindennapi nehézségeink eltávolítanak minket álmainktól, szeretteinktől és önmagunktól. A rózsakvarccal való meditáció negatív érzelmeket szabadít fel a szívünkből, és az egész csakránkból. Miután a szívcsakra megtisztult, a rózsakvarc energia szabadon hatja át egész testünket.
A meditáció segít megszabadulni nehéz érzelmeinktől és lehetővé teszi számunkra, hogy feltárjuk a tiszta és őszinte szeretetet magunkban. Tartsuk a kristályt meditáció közben kezünkben, de ne feledjük, hogy mindegyik ásvány tisztítást igényel a meditáció előtt, és a mediációs folyamat után is.

Rózsakvarc ásványékszerek

Egy ékszer viselése gyengéd emlékeztető arra, hogy szeretnek, értékelnek és emlékeznek ránk. Hangulatunktól vagy alkalomtól függően bárhol élvezhetjük a rózsakvarc ékszerek előnyeit. Viselhetünk nyakláncot, a szívünkhöz közeli helyen, hiszen amikor a rózsakvarc szívünk közelében van, könnyen emlékeztethet minket a szeretetre, mindennapjaink során.

Előfordulási helyei legfőképp Dél-Afrika és Brazília.

Tekintse meg rózsakvarcból készült ékszereinket:

Kép erről: Rozsakvarc karkoto

Csatlakozzon a mantrakristály klubhoz

további értékes tartalmakért és kedvezményekért.

Tetszett? Ha igen, ossza meg másokkal is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

további tartalmaink

Magnezit ásvány blog

Magnezit hatása

A magnezit eredete A magnezit vagy más néven howlitként ismert ásvány porózus szerkezetű, színvilága a

Hegyikristály hatása - pexels-castorly-stock

Hegyikristály hatása

A hegyikristály a kvarc egy színtelen, üveges fényű, átlátszó változata. A világon az egyik legelterjedtebb