Magnezit hatása

Magnezit ásvány blog

A magnezit eredete

A magnezit vagy más néven howlitként ismert ásvány porózus szerkezetű, színvilága a krétafehér árnyalat, sötét erezetekkel.

A howlit elnevezést Henry How kanadai vegyészről kapta, aki felfedezte ezt az ásványt. Az indián törzsek régóta „fehér bivalykő” néven ismerik, és kulcsfontosságú alkotóeleme volt az indián hagyományoknak, így világszerte népszerűvé vált az ékszerészek körében.

A magnezitet gyakran különböző színekben árusítják, melyeket a fehér kő festésével hoznak létre. Találkozhatunk például olyannal is, hogy türkizként árulják, mivel ilyenkor kékre festik be, és sokszor elnevezik türkenitnek. De olyan is előfordul, hogy vörösre festik és vörös korall néven árulják. A jó hír azonban az, hogy színüktől függetlenül, nyugtató energiájuk megmarad.

A nyugtató kő

Ez a misztikus ásvány arról ismert, hogy megnyugtatja az elmét, és segít viselőjének a pozitív, kiegyensúlyozott belső hangulatot megteremteni. Enyhíti az álmatlanságot, elősegíti a mély, pihentető alvást. A csend, a gyengédség és a nyitottság szellemi tulajdonságait képviseli, a bennünk lévő végtelen energiánkhoz hangol. Együttérzésre, elfogadásra ösztönöz.

A türelem ásványának is szokták nevezni, rendkívül hasznos kő lehet azok számára, akik úgy érzik, hogy le kell lassítaniuk, és el kell csendesíteniük a szüntelen fecsegést elméjükben. Gyengéd rezgése tudatosságunkat és tisztánlátásunkat erősíti.

Ajánlott azok számára, akik hajlamosak a haragra, és akik könnyen dühbe gurulnak. A magnezit arra sarkall, hogy a válaszadás előtt egy pillanatra gondolkozzunk el, ne rögtön, indulatból válaszoljunk mert ez gyakran nem vezet jó eredményhez. Elnyeli a stresszt és a feszültséget, így csodálatos eszköz, amely kéznél van ha nyomás alatt érezzük magunkat. Arra ösztönöz, hogy szeretettel és megértéssel közelítsünk a világhoz, és úgy kommunikáljunk, hogy ne bántsunk meg másokat. Erőt ad ahhoz, hogy kezeljük a haragot oly módon, amellyel nem okozunk kárt senkinek, ugyanakkor biztosítjuk saját határainknak és érdekeinknek teljesülését.
Kiválóan tisztítja a negatív energiákat, segít kapcsolatban maradni igazi, belső önvalónkkal, valamint a célunk felé vezető úton maradni.A Howlit a harmadik szem csakrát is harmonizálja, végtelen belső bölcsességünk és mély, szívből jövő intuíciónk helyét. Azok számára, akik szeretnék felfedezni az elmúlt életek lehetőségét, a magnezit meditáció közben segíthet feltárni azokat.
magnezit (howlit) karkötő

Magnezittel a céljainkért

Ez az ásvány segíthet, hogy könnyebben elérjük célunkat, mivel abban is támogat, hogy befelé figyelve rájöjjünk mik a valódi vágyaink. Tanulás közben is használhatjuk, hiszen új ötletek kutatására inspirál. Hatásuk a koronacsakrán keresztül segíti az elmét a fókuszálásban.

A koronacsakrán belüli rezonanciája javítja a memóriát, elősegítheti a becsületesség, segítőkészség ösztönös, belső igényét. Rezgésük segíthet abban is, ha hajlamosak vagyunk a halogatásra, és ösztönözheti a kreatív módszereket, vágyaink eléréséhez. Ez a csakra a spiritualitáshoz kapcsolódik, így a howlit használata erőteljesen hat a spirituális fejlődésünkre, és segíthet az énközpontú vagy önző viselkedésünk felismerésében és megváltoztatásában. Hatásai arra is kihatnak, hogy cselekedeteink révén javítsuk jellemünket, például ne kritizáljunk másokat. Javítja azon képességünket, hogy nyitottak és elfogadóak legyünk, valamint azt, hogy tapintatosan és finoman közvetítsük gondolatainkat, így a szavainkban rejlő mögöttes üzenetet sem értik félre.

Hasznos meditáció közben is

Az ásványok egyik legjobb felhasználási módja az, ha használjuk őket a napi meditációink során. Gyengéd, nyugtató energiájuk segít lelassulni, és finoman belelazulni a békés belső tudatosságba. Használjuk ki a mély békét és nyugalmat, amelyet ezek az ásványok árasztanak, hogy lehetővé tegyük tudatosságunk kibővítését. Ez támogatni fog abban, hogy készen álljunk egy belső utazásra, és könnyen kapcsolódhassunk a magasabb energiákhoz. A magnezit serkenthetik a mély bölcsességet, és pihentető rezgése rendkívül hasznos, hiszen segít lazítani és elengedni minden tolakodó gondolatot, amely elterelheti a figyelmünket.

A szív ásványa…

Meditáció közben megnyitja a szívcsakrát, amely elősegíti, hogy megéljük a szívből jövő szeretetet, mások és önmagunk irányába is. Feltárja az önámítás minden formáját, valamint a tudat alatt ható gondolatainkat, érzelmeinket. Energiája harmóniát teremt az agyféltekék között.

A magnezit előfordulási helye

Megtalálható Ausztráliában, Dél-Afrikában, Brazíliában, Egyesült Államokban, Olaszországban és hazánkban is a Nagybörzsönyben, valamint a Budai-hegység dolomitjaiban.

Magnezit karkötőink itt találhatók:

Magnezit karkötő

Csatlakozzon a mantrakristály klubhoz

további értékes tartalmakért és kedvezményekért.

Tetszett? Ha igen, ossza meg másokkal is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

további tartalmaink

Magnezit ásvány blog

Magnezit hatása

A magnezit eredete A magnezit vagy más néven howlitként ismert ásvány porózus szerkezetű, színvilága a

Hegyikristály hatása - pexels-castorly-stock

Hegyikristály hatása

A hegyikristály a kvarc egy színtelen, üveges fényű, átlátszó változata. A világon az egyik legelterjedtebb